Stenski kondenzacijski kotli

Buderus Logamax GB 072

Povpraševanje
 • Tip: stenski plinski kondenzacijski kotel Buderus Logamax GB 072

 • primeren za enodružinske ali manjše večdružinske hiše, tako za novogradnje kot sanacijo obstoječih objektov ter etažnih stanovanj

 • nazivna moč: 14 kW in 24kW

 • modeli kotla:

  • GB072 24K – 24 kW za ogrevanje ter pretočno pripravo sanitarne vode (vgrajenim ploščnim toplotnim izmenjevalnikom), 24kW

  • GB072 14 - 14kW za ogrevanje ter pripravo sanitarne vode v eksternem bojlerju

  • GB072 24 – 24kW za ogrevanje ter pripravo sanitarne vode v eksternem bojlerju

 • kotel deluje modulirano od 25% do 100% in se tako popolnoma prilagaja vašim željam in zahtevam

 • hitra in enostavna instalacija ter vzdrževanje se odražata v lahki dostopnosti do komponent s standardiziranimi priključki in zelo majhnimi in hitrimi posegi v kotel

 • vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente ogrevalnega sistema, vam zmanjšajo stroške montaže in zagotavljajo bolj usklajeno in varčno delovanje

 • robusten toplotni izmenjevalnik iz aluminij –silicijeve zlitine skrbi za popoln prenos toplote, izkoristi vsako kapljico energenta ter vam zagotovi visoke izkoristke do 109%

 • kotel se popolnoma prilagodi vašemu prostoru, ker je majhnih dimenzij in lepega videza

 • zaradi vgrajenih varčnih komponent je zelo majhen porabnik električne energije

 • zagotavlja visok komfort priprave sanitarne vode – vgrajena booster funkcija, ki omogoča ogrevanje sanitarne vode s 30kW, četudi je nazivna moč kotla samo 24kW in posledično se sanitarna voda hitreje segreje.

 • plinski kondenzacijski kotel GB 072 je primeren za vse vrste plina

 • kotel izredno tiho deluje, zato ne bo motil vašega bivalnega udobja (glasnost znaša 36dB, manj kot pri pralnem stroju, ki pri nežnem pranju znaša 52dB)

 • regulacijski sistem z LCD zaslonom vam omogoča široko paleto nastavitvenih možnosti in enostavno upravljanje preko gumba »pritisni in zavrti«

 • kotel je možno kombinirati z različnimi eksternimi bojlerji. Stenski bojler z kapaciteto vode 65l z oznako H65W je tipsko izdelan izključno za vgradnjo k kotlu GB072, 14kW ali 24kW

Plinski kotli so izredno varčni pri porabi električne energije, zaradi vgrajenih varčnih komponent
Ob nakupu imate zagotovljen brezplačen zagon (brez elektro kabliranja).
Ker smo prepričani o posebni kakovosti naših sistemskih rešitvah, vam dajemo do 5 let garancije na pakete Buderus. Pogoje za garancijo si lahko preberete tukaj »več o garancijskih pogojih«.
Ker zelo tiho deluje ne bo nikoli motil vašega počitka in bivalnega udobja (glasnost znaša 36dB, manj kot pri pralnem stroju, ki pri nežnem pranju znaša 52dB).
Energent popolnoma izkoristi: visok izkoristek do 109% zagotavlja robusten toplotni izmenjevalnik iz aluminij-silicijeve litine z visoko prevodnostjo toplote.
Vaše želje so na prvem mestu, zato se popolnoma prilagodi vašim zahtevam in vam omogoča široko paleto nastavitvenih možnosti.
Ko bo kotel ogreval vaš dom, boste lahko mirno spali (izpolnjuje vse varnostno-tehnične zahteve, ki so potrebne za brezhibno in varno delovanje ogrevalnega sistema).
Kompaktna izvedba z vgrajenimi vsemi potrebnimi ogrevalnimi elementi, vam zmanjša dodatne stroške montaže in omogoči brezhibno in optimalno delovanje.
Visok komfort ogrevanja zagotavlja vgrajena booster funkcija, ki vam omogoča ogrevanje sanitarne vode s 30kW, četudi je nazivna moč kotla samo 24kW. Posledično sanitarno vodo hitreje segreje.
Enostavno čiščenje in vzdrževanje (priporočljivo enkrat letno) vam zagotavlja konstrukcija kotla, v katerem so vse komponente dosegljive iz sprednje strani.

Ko se odločate za nakup ogrevalnega kotla je velikega pomena kaj vam nudi. Ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode ne sme stati več kot je nujno potrebno. Kotel z modulacijskim območjem od 25% - 100% nazivne moči kombinira vrhunsko ogrevalno udobje z maksimalno varčnostjo. K popolnosti pripomorejo še Buderus regulatorji s katerimi je ogrevanje zares enostavno, varčno in udobno.

Kotel GB 072 je podoba kvalitete in ugodne cene. Visok normi izkoristek kotla vam zagotavlja varčno porabo. Lahka dostopnost do komponent s standardiziranimi priključki in zelo majhnimi posegi v kotel pa za hitro in enostavno instalacijo ter vzdrževanje. Kotel je relativno majhen, zato je transport enostaven in hiter. Poleg tega zavzame še malo prostora za montažo. Še robustnejši toplotni izmenjevalnik in izboljšane vgrajene komponente vam zagotavljajo optimalne bivalne pogoje in popolno udobje vašega doma.

Regulacija z novim dizajnom in LCD zaslonom omogoča različne prikaze temperatur in diagnostiko napak s široko paleto nastavitvenih možnosti in individualnih programov ogrevanja. Hišo ali stanovanje boste imeli vedno prijetno toplo, tako kot boste želeli sami, četudi vas ne bo doma. To je kotel, ki vam po ugodni ceni nudi visok komfort ogrevanja.

Privarčujte brez odrekanj

Ker je plinski kondenzacijski kotel Logamax plus GB 072 kompaktne izvedbe v katerem so vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente in medsebojno popolnoma usklajene, je delovanje še toliko bolj optimalno. S tem se izognete dodatnim stroškom montaže in ogrevanja. Plinski kondenzacijski kotel lahko vgradite kamorkoli, tudi v bivalne prostore saj je v plinotesni izvedbi, majhen in zelo tih.

Več različnih možnosti:

 • pretočna priprava sanitarne vode
  Plinski kondenzacijski kotel s ploščnim toplotnim izmenjevalnikom za pretočno pripravo sanitarne vode, moči 24kW z oznako Logamax plus GB 072 24K, pripravi 12 l/min tople vode pri ∆T 45°C. Ta varianta je ustrezna za manjše porabnike sanitarne vode.

 • priprava sanitarne vode v eksternem (zunanjem) bojlerju.
  Če imate kad ali več kopalnic, se odločite raje za eksterni bojler, ki ga lahko dobite v različnih velikostih od 65 pa do 300 litrov, lahko v stenski ali talnih variantah. Stenski bojler z kapaciteto vode 65l z oznako H65W je tipsko izdelan izključno za vgradnjo k plinskemu kondenzacijskemu kotlu Logamax plus GB072, moči 14kW ali 24kW. Bojler je enakega dizajna kot plinski kondenzacijski kotel GB 072, zato je estetski izgled lep in dovršen in se popolnoma prilagodi vašim bivalnim prostorom.

Vzdrževanje

Vzdrževanje kotla je priporočljivo enkrat letno, ki ga naj opravi pooblaščeni serviser. Servisna mreža je razvejana po celotni Sloveniji, zato boste ne glede na to kje živite zagotovo našli v bližini svojega doma primernega serviserja, ki vam bo v čim krajšem možnem času napravo letno pregledal.


Image title

Image title


 

Image title

Image titleImage title

Image title

Pomoč pri nakupu

Če potrebujete pomoč pri nakupu ali imate vprašanje v zvezi z izdelki, nas lahko pokličete ali se obrnete na naše partnerje