Buderus WPL AR TS

Povpraševanje

Buderus toplotna črpalka Logatherm WPL AR TS – monovalentno delovanje, vgrajen 9kW elektro grelec, 184l bojler ter toplotni izmenjevalnik za drugi vir (solar)

 • Tip: toplotna črpalka Buderus zrak/voda WPL AR TS

 • primerna za ogrevanje enostanovanjske in manjše večstanovanjske hiše, tako za novogradnje kot za prenovo obstoječih objektov

 • nazivna moč: 6kW, 8kW, 11kW in 14kW

 • monovalentno delovanje: za ogrevanje se toplota proizvaja preko toplotne črpalke, kadar pa iz zraka ni dovolj energije, se po potrebi vključi še elektro grelec, ki je vgrajen v notranji enoti. Elektro grelec se vklaplja postopoma 3/6/9kW.

 • toplotna črpalka WPL AR TS je sestavljena iz zunanje enote z oznako ODU in notranje enote z oznako IDU

 • toplotna črpalka WPL AR TS ima vgrajen 184l bojler za pripravo tople sanitarne vode in solarni izmenjevalnik toplote na katerega se lahko priključijo solarni kolektorji

 • regulacijski sistem s preglednim zaslonom in upravljalnim gumbom vam zagotavlja enostavno upravljanje in odlično prilagajanje vašemu individualnemu udobju. Vgrajena upravljalna enota HMC 300 vam v osnovi omogoča krmiljenje enega direktnega ogrevalnega kroga in pripravo sanitarne vode. Možna je nadgradnja, z doplačilom dodatnega modula.

 • toplotna črpalka je reverzibilna – primerna za ogrevanje in hlajenje

 • izredno energijsko učinkovita (COP do 4,99 (A 7°C/W35°C), sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203%)

 • lahka, tiha in kompaktna - zaradi kompaktne zgradbe nove notranje konstrukcije iz posebnega penastega materiala je toplotna črpalka izredno tiha in lahka od dosedanjih običajnih rešitev

 • vodo ogreje do 62°C in ohranja odlično mero učinkovitosti, brez vklopa dodatnega elektro grelca (55°C zagotavlja še tudi pri zunanji temperaturi -13°C)

 • toplotna črpalka deluje modulirano (inverterska tehnologija) in vam zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam ogrevalnega sistema, varčno delovanje in večje udobje (prednosti: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …)

 • toplotno črpalko lahko nadzirate in upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, praktično vedno in povsod (serijsko vgrajen vmesnik za povezavo na internet)

 • delovanje toplotne črpalke do -20°C

 • kadar imate prostorsko stisko so majhne dimenzije toplotne črpalke prava rešitev za vaš dom

 • z vgrajenimi visoko učinkovitimi elementi je delovanje toplotne črpalke brezhibno in varčno, z dolgo življenjsko dobo

Varčne pri porabi električne energije.
Izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke – visoki izkoristki: izkoristek (COP A7/W35 – do 4,99), sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203%)
Ustrezajo vsem predpisom za povrnitev nepovratnih sredstev.
Toplotno črpalko lahko nadzirate in upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, praktično vedno in povsod.
Ob nakupu imate zagotovljen brezplačen zagon (brez elektro kabliranja).
Ker smo prepričani o posebni kakovosti naših sistemskih rešitvah, vam dajemo do 5 let garancije na pakete Buderus. Pogoje za garancijo si lahko preberete tukaj »več o garancijskih pogojih«.
Modulirano delovanje (inverterska tehnologija) vam zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam ogrevalnega sistema, varčno delovanje in večje udobje (prednosti: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …).

Toplotna črpalka WPL AR TS so primerne za ogrevanje bivalnih prostorov in tudi pripravo sanitarne vode. Ima vgrajen 184l bojler za sanitarno vodo, ki je iz nerjavečega jekla in toplotni izmenjevalnik na katerega lahko priključite solarne kolektorje. Toplotna črpalka ima vgrajen elektro grelec, ki se vključi po potrebi, kadar iz zraka ni dovolj energije. Ker je kompaktne izvedbe v kateri so vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente in medsebojno popolnoma usklajene, je delovanje še toliko bolj optimalno, saj zagotavlja nizke obratovalne stroške skozi celo leto in visok izkoristek tudi do COP 4,99.

S toplotno črpalko zrak/voda WPL AR TS boste energijski standard svojega doma dvignili na najvišji nivo. Z izredno visokim sezonskim izkoristkom (do 203%), ki je med najvišjimi na slovenskem trgu, vam toplotne črpalke zagotavljajo popolno udobje vašega doma skozi celo leto. Enostavno upravljanje in najsodobnejša regulacijska tehnika z vgrajenim vmesnikom za internet, vam bo zagotovila preprosto spletno nadzorovanje in upravljanje naprave praktično vedno in povsod.

Zunanja enota toplotne črpalke (ODU) , notranja enota IDU TS z vgrajenim dodatnim električnim grelnikom in 184l bojlerjem in solarnim izmenjevalnikom

Zunanja enota toplotne črpalke (ODU) , notranja enota IDU TS z vgrajenim dodatnim električnim grelnikom in 184l bojlerjem in solarnim izmenjevalnikom

Image titleZ Buderus regulacijsko tehniko ste vedno na najnovejši stopnji upravljanja, krmiljenja in nadzorovanja. V menijski strukturi, ki vključuje razlage, se boste z lahkoto znašli, brez časovno potratnega listanja po uporabniškem priročniku. Vgrajena inovativna tehnika vam zagotavlja upravljaje tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Regulacijski sistem EMS plus z upravljalno enoto HMC 300 pa vam v osnovi krmili en direktni ogrevalni krog in pripravo sanitarne vode, sistem pa je mogoče tudi nadgraditi.

Kaj je dobro vedeti za postavitev zunanje enote ODU:

 • Toplotno črpalko je potrebno postaviti na ravno in stabilno površino. Pred montažo stranskih pločevin mora toplotna črpalka stati naravnost.

 • Toplotno črpalko zasidrajte tako, da se ne more prevrniti

 • Toplotne črpalke ne postavljajte pred prostore, ki so občutljivi na hrup

 • Toplotne črpalke na postavljajte v prostore, ki so s treh strani obdani s steno

 • Toplotna črpalka mora prosto stati tako, da je zagotovljen zadosten pretok zraka skozi uparjalnik

 • Toplotno črpalko postavite tako, da ne pride do cirkulacije hladnega zraka

 • Toplotno črpalko ne postavljajte v isti smeri kot najpogosteje piha veter, saj ta vpliva na obrate ventilatorja

 • Kondenzat speljite v pred zmrzaljo zaščiten odtok, po potrebi opremljenega z ogrevalnim kablom, stran od toplotne črpalke. Odtok mora imeti zadosten padec, tako da v cevi ne ostane stoječa voda

 • Toplotno črpalko postavite tako, da nanjo ne pada ali kaplja sneg ali dež s strehe. Če se taki postavitvi ni mogoče izogniti, je potrebno namestiti zaščitno streho.

Minimalni odmiki in zahteve za postavitev zunanje enote ODU:

 • zunanja enota mora biti dostopna iz vseh strani

 • toplotno črpalko je potrebno montirati na stabilno, ravno in gladko površino (višina podstavka cca. 15cm od tal, npr. betonski podstavek)

 • razmik zunanje enote od zidov, hodnika, teras, itd., ne sme biti manjši od minimalnih odmikov (glejte sliko spodaj)

Minimalni odmik od toplotne črpalke - okolje (mm)

Minimalni odmiki notranje enote

Minimalni odmiki notranje enote

Dimenzije zunanje enote ODU 6/8kW:

Dimenzije zunanje enote ODU 6/8kW

Dimenzije zunanje enote ODU 6/8kW spodaj


Dimenzije zunanje enote ODU 11/14kW:

Dimenzije zunanje enote ODU 11/14kW

Dimenzije modelov toplotne črpalke, pogled od zgoraj


Dimenzije notranje enote IDU:

Razdalje - pogled od zgoraj
Dimenzije notranje enote (mm)

Enofazna toplotna črpalka

Image title


Trifazna toplotna črpalka

Image titleNotranja enota IDU:

Notranja enota IDU


Pomoč pri nakupu

Če potrebujete pomoč pri nakupu ali imate vprašanje v zvezi z izdelki, nas lahko pokličete ali se obrnete na naše partnerje